Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.




Ένας φίλος με ρώτησε αν αυτά που γράφω είναι από κάποια θρησκεία, ή τι είναι.

Ας έχουν την καλοσύνη να με συγχωρήσουν μερικοί φίλοι, που εξαιτίας της δικής μου παράβλεψης και ελλιπούς πληροφόρησης, ίσως βγήκαν λάθος συμπεράσματα για το τι είναι αυτή η Γνώση.

Η αλήθεια είναι πως όταν ένας άνθρωπος έχει έλξη και μεγάλες ανησυχίες για τα υπαρξιακά ζητήματα της ψυχής, τότε δεν συμβιβάζεται είναι ανήσυχος, ψάχνει, ρωτάει, και αναζητάει τις απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που τον καίνε.


Ερωτήματα όπως ποιος είμαι;
Γιατί ζω;
Από που έρχομαι;
Που πηγαίνω; κλπ. κλπ.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο Δάσκαλος εμφανίζεται.

Και είναι ο Εσώτερος Πατέρας του καθενός μας που μας τα εμφανίζει, γιατί η δική Του αγάπη είναι που φτάνει στις καρδιές μας, και μας κάνει να αγαπάμε και να αναζητάμε τα παραπάνω υπαρξιακά ερωτήματα.

Και έτσι ο Εσώτερος Πατέρας μου με οδήγησε και μου αποκάλυψε την Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση.


Παγκόσμια: Επειδή μεταδίδεται σε όλη την ανθρωπότητα.

Γνωστική: Βγαίνει από το γνωρίζω, δηλαδή αυτός που έχει Γνώση της αιτίας, που επαληθεύει κάτι με πρακτικό τρόπο και δεν μένει σ' αυτό που διάβασε ή του είπαν, αλλά προχωράει ερευνώντας και γνωρίζοντας συνειδητά την αλήθεια.

Χριστιανική: Γιατί επιδιώκει ένα τέρμα, ένα στόχο: Τη Χριστικοποίηση. 

Κίνηση: Γιατί κάποιος μέσα του εσωτερικά, είναι πρακτικός και συνεχώς ψάχνει, κινείται δεν μένει στάσιμος, ικανοποιημένος με κάτι που γνώρισε και επαλήθευσε, δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, μα συνεχώς τραβάει μπροστά στη μάχη ως τον τελικό στόχο, που είναι η απελευθέρωση.

Ιδρυτής της είναι ο Σαμαέλ Αούν βεόρ.

 Σαμαέλ Αούν βεόρ.
Σε αυτόν έπεσε ο κλήρος να πραγματοποιήσει αυτό το μεγάλο έργο, δίνοντας χωρίς περιορισμούς δημόσια και αφιλοκερδώς σε όλη την ανθρωπότητα, τα εργαλεία, τα όπλα, για να πετύχουν αυτοί που έτσι το θέλουν την επανάσταση της συνείδησής τους.

Ακόμα να αποκτήσουν την άμεση και αληθινή γνώση, που οδηγεί στην απελευθέρωση από τα εγώ ή ελαττώματα, που όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους.

Τα βασικά εργαλεία ή τα όπλα για να ξεκινήσει κάποιος τον δρόμο του εσωτερισμού είναι η αυτοπαρατήρηση, η συγκέντρωση, ο συνειδητός αστρικός διαχωρισμός, και ο
ι τρεις παράγοντες της επανάστασης της συνείδησης που είναι οι εξής.

1ος Παράγοντας: Ο Θάνατος, που είναι η εξάλειψη όλων των εγώ ή ελαττωμάτων.        

2ος Παράγοντας: Η Γέννηση, που είναι η επιστημονική αγνότητα ή αλχημεία όπως ονομάζεται, για να φτάσει κάποιος στην Χριστικοποίηση και στην ένωση με το πραγματικό, το αληθινό του Είναι.               

3ος Παράγοντας: Η Θυσία προς τους συνανθρώπους μας, που είναι η γνώση που αποκομίζει κάποιος να την μοιραστεί με τους άλλους αφιλοκερδώς, γενναιόδωρα και χωρίς εγωισμό.

Ένας άνθρωπος θυσιάζει το φαγητό, τα ρούχα, τα χρήματα ή ότι άλλο έχει, για να βοηθήσει τους άλλους που δεν έχουν και υποφέρουν στον δύσκολο δρόμο της επιβίωσης.

Ένας Γνωστικός όμως θυσιάζει τον εαυτό του, τα εγώ του, για να μπορεί να δίνει και να βοηθάει τους άλλους στον δύσκολο δρόμο της απελευθέρωσης που οδηγεί στο αληθινό του Είναι.

Και όποιος δίνει λαμβάνει. Και όσο περισσότερο θυσιάζει τον εαυτό του και έχει να δώσει, άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο λαμβάνει.

Ποιο πάνω αναφέρω ότι ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ έδωσε τα εργαλεία φανερά και ελεύθερα, γιατί οι τρεις παράγοντες της επανάστασης της συνείδησης, ΠΟΤΕ δεν δόθηκαν τόσο αναλυτικά, τόσο φανερά, κοινά και δημόσια από κανέναν εσωτεριστή φιλόσοφο.

Ούτε ο Κρισναμούρτι, ούτε η Μπλαβάτσκι ούτε ο Γκουρτζίεφ, ο Καστανέντα, ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, κλπ κλπ κλπ, κανείς τους δεν μίλησε φανερά αν και γνώριζαν, γιατί τους ήταν απαγορευμένο από την
Θεϊκή Δικαιοσύνη να  κοινοποιήσουν τους τρεις παράγοντες για τον λόγο, ότι η μεγαλύτερη μάζα των ανθρώπων δεν είναι έτοιμη για να τους λάβει.
 

Μίλησαν έξω - έξω ή συμβολικά ή παραβολικά. Όχι όμως αναλυτικά και ξεκάθαρα για να μπορεί κάποιος να δουλέψει μ’ αυτό, όπως είναι ο ψυχολογικός θάνατος μέσω της Θεϊκής μας Μητέρας, που χωρίς την πολύτιμη και αναντικατάστατη βοήθειά της, τα εγώ δεν θανατώνονται.

Όπως και με την επιστημονική αγνότητα μέσα από το κλειδί της αλχημείας, όπου πάλι η Θεϊκή Μητέρα είναι που ανεβάζει και μετατρέπει τις ενέργειες.

Δίνανε τους τρεις παράγοντες μόνο στους μαθητές που ήταν έτοιμοι για αυτό, και που δεν θα τους κάνανε κατάχρηση.

Ο Ιησούς είχε την αποστολή και το θάρρος να δείξει κοινά και δημόσια τον ΔΡΟΜΟ του κοσμικού δράματος, που είναι να βαδίσουν οι άνθρωποι για να ενσαρκώσουν τον Χριστό μέσα τους.

Ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ όμως, είχε την αποστολή και το θάρρος να δείξει κοινά και δημόσια τον ΤΡΟΠΟ, το πώς να το κάνουν οι άνθρωποι για να ενσαρκώσουν τον Χριστό μέσα τους.
Και ο μόνος μαθητής του που ενσάρκωσε το Είναι του Δασκάλου μέσα του, ο ονομαζόμενος Ραβολού, είχε την αποστολή να απλοποιήσει και να προσαρμόσει τους τρεις παράγοντες στην σημερινή εποχή, για να μπορεί ο άνθρωπος να δουλέψει με αυτούς με απλό τρόπο ώστε να τους αφομοιώσει.

Α.Δ. ΡΑΒΟΛΟΥ
Αναφέρω ότι ο Δάσκαλος Ραβολού ήταν ο μόνος μαθητής που κατέκτησε τον τίτλο του "Δασκάλου", γιατί μετά τον θάνατό του έκλεισε τις σχολές για το ευρύ κοινό, μιας και δεν υπήρχε αντικαταστάτης να αφήσει πίσω του. Και όμως αρκετοί αυτοανακηρύχτηκαν από μόνοι τους "Δάσκαλοι".

Γι’ αυτό αγαπάω τόσο πολύ την αυτοπαρατήρηση, τον ψυχολογικό θάνατο, και τον αστρικό διαχωρισμό. Γιατί με αυτούς τους τρεις τρόπους, κάποιος μαθαίνει να είναι προσεκτικός στον εαυτό του και να ακολουθεί το βαθύ και αληθινό του Είναι, έχοντας επαφή και επικοινωνία μαζί Του, και όχι να ακολουθεί άλλους ανθρώπους ή να παραπλανιέται από ψεύτικους "Δασκάλους" που γέμισαν το διαδίκτυο.

Τώρα για να γίνει κάποιος Γνωστικός, που σημαίνει να αποκτάει γνώση αντικειμενική, δεν είναι ανάγκη να εγκαταλείψει τον όποιο πνευματικό χώρο και αν ανήκει, απλά 
εντάσσει στην ζωή του την παρατήρηση του εαυτού του, τον θάνατο των εγώ, και τον αστρικό διαχωρισμό, ώστε να διαπιστώσει από μόνος του την αλήθεια.

Ένας τέτοιος άνθρωπός είναι η ελπίδα του σήμερα μα και αύριο, γιατί καθώς καλυτερεύει με τον εαυτό του, λαμβάνει σιγά - σιγά από ψηλά την εξουσία και την χάρη να βοηθάει πολύ κόσμο, ώστε και άλλοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται, να βρούνε τον δρόμο που οδηγεί στο βαθύ και εσωτερικό τους ΕΙΝΑΙ.