Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Ο Αετός ναι, είναι το σύμβολο του Δασκάλου Ραβολού, ο Μεγάλος Αετός. Ο Δάσκαλος Ραβολού παρουσιάζεται με τη μορφή ενός γιγαντιαίου αετού. Ο Δάσκαλος Σαμαέλ με αποκαλούσε ο Επαναστάτης Αετός, γιατί αληθινά σ' αυτά τα εσωτερικά ζητήματα πρέπει κάποιος να είναι επαναστάτης, ενάντια στον εαυτό του, ενάντια σε όλα, ενάντια σε όλα. Πρέπει κάποιος να είναι ένας ολοκληρωμένος επαναστάτης  για να μπορεί να αποκτήσει κάτι, γιατί παθητικά δεν γίνεται· Επαναστάτης ενάντια στον εαυτό του, ενάντια σε όλα τα πράγματα του κόσμου, όπως σας έχω πει εγώ εδώ, για παράδειγμα: τη φύση δεν τη συμφέρει να απελευθερωθούμε, γιατί; Γιατί αυτή έχει μάθει να κυριαρχεί, να διατάζει και όταν κάποιος απελευθερώνεται, τότε είναι που αρχίζει να κυριαρχεί τη φύση· τότε δεν της αρέσει, τότε γι' αυτό αυτή εξεγείρεται ενάντια σε κάποιον, και γιατί; Γιατί είναι ήδη ένας οργανισμός που της λείπει, ένα κύτταρο, ένα μόριό της, τότε λοιπόν αυτή υποφέρει. Τότε, τι κάνει η φύση; Μας βάζει εδώ παιχνίδια σαν παιδιά. Όλα τα πράγματα του κόσμου είναι παιχνίδια που μας βάζει η φύση, όλα, γενικά όλα· για να μας απασχολεί εκεί και να μην θυμηθούμε να απελευθερωθούμε, να παίξουμε το τελευταίο χαρτί, γιατί κάποιος πρέπει να παίξει τη ζωή του και οτιδήποτε χρειαστεί, οτιδήποτε χρειαστεί, για να φτάσει στην απελευθέρωση, αντίθετα δεν πετυχαίνει κανείς τίποτα.

Να είναι κάποιος επαναστάτης, ενάντια στη φύση και ενάντια σε όλα για να μπορεί αληθινά να κάνει ένα βήμα για την απελευθέρωση, αντίθετα δεν πετυχαίνει κάποιος τίποτα· παθητικά δεν πετυχαίνει τίποτα, τίποτα.

Α.Δ. Ραβολού.                                                                                  Από το βιβλίο του ο Αντάρτης Αετός.


Χρόνια πολλά σε όλους.