Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

"Η ΑΓΑΠΗ". ΤΟΥ Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ



Να αγαπάς, πόσο όμορφο είναι να αγαπάς. Μόνο οι μεγάλες ψυχές μπορούν και ξέρουν να αγαπούν. Η αγάπη είναι άπειρη τρυφερότητα. Η αγάπη είναι η ζωή που πάλλεται σε κάθε άτομο όπως πάλλεται σε κάθε ήλιο.

Την αγάπη δεν μπορούμε να την ορίσουμε, γιατί είναι η Θεϊκή Μητέρα του κόσμου. Είναι αυτό που έρχεται σε μας όταν πραγματικά είμαστε ερωτευμένοι.

Η αγάπη γίνεται αισθητή βαθιά στην καρδιά. Είναι μια ηδονική βίωση, είναι μια φωτιά που αναλώνει, είναι θεϊκό κρασί, παραλήρημα για κείνον που το πίνει. Ένα απλό αρωματισμένο μαντηλάκι, ένα γράμμα, ένα λουλούδι, προκαλούν στο βάθος της ψυχής μεγάλες εσωτερικές ανησυχίες, εξωτικές εκστάσεις, άρρητη ηδονή.


Κανένας δεν έχει κατορθώσει ποτέ να ορίσει την αγάπη. Πρέπει να την ζούμε πρέπει να την νιώθουμε. Μόνο οι μεγάλοι ερωτευμένοι ξέρουν τι πραγματικά είναι αυτό που ονομάζεται αγάπη.

Ο Τέλειος Γάμος είναι η ένωση δύο όντων που πραγματικά ξέρουν να αγαπούν. 

Εκεί που υπάρχει ο αριθμητικός υπολογισμός, δεν υπάρχει αγάπη. Δυστυχώς, στη σημερινή ζωή η αγάπη μυρίζει τραπεζικό λογαριασμό, εμπορεύματα και σαπίλα. Σε εκείνα τα σπίτια που υπάρχουν μόνο αριθμητικές προσθέσεις και αφαιρέσεις, δεν υπάρχει αγάπη. Όταν η αγάπη φεύγει από την καρδιά, πολύ δύσκολα γυρίζει. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΠΛΗΣΙΑΣΤΟ.

Ο γάμος που γίνεται χωρίς αγάπη, βασισμένος αποκλειστικά στο κοινωνικό ή οικονομικό συμφέρων, είναι πραγματικά μια αμαρτία εναντίων του Αγίου Πνεύματος. Αυτού του είδους οι γάμοι αναπόφευκτα αποτυγχάνουν.


Οι ερωτευμένοι πολύ συχνά συγχέουν την επιθυμία με την αγάπη και το χειρότερο του πράγματος είναι ότι παντρεύονται πιστεύοντας ότι αγαπιούνται. 

Όταν έχει πραγματοποιηθεί η σεξουαλική πράξη, όταν έχουν ικανοποιήσει το σαρκικό πάθος, έρχεται τότε η απογοήτευση, μένει η τρομερή πραγματικότητα.

Οι ερωτευμένοι πρέπει να αυτοαναλυθούν πριν παντρευτούν, για να ξέρουν αν πραγματικά είναι ερωτευμένοι. Το πάθος μπερδεύεται εύκολα με την αγάπη. Η ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ.


Εκείνος που πραγματικά είναι ερωτευμένος, είναι ικανός να δίνει μέχρι και την τελευταία σταγόνα αίματος για το λατρεμένο ον. Εξέτασε των εαυτό σου πριν παντρευτείς. Νιώθεις ικανός να δώσεις την τελευταία σταγόνα του αίματος για εκείνο το ον που λατρεύεις; Θα ήσουν ικανός να δίνεις τη ζωή σου για να ζήσει το αγαπημένο ον; Στοχάσου και διαλογίσου. Υπάρχει πραγματική συγγένεια σκέψεων, συγκινήσεων και θελήσεων με τον άνθρωπο που λατρεύεις; 

Θυμήσου ότι αν δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη συγγένεια, τότε ο γάμος σου αντί να είναι ουρανός θα είναι μια πραγματική κόλαση. Μην αφήσεις να σε παρασύρει η επιθυμία. ΣΚΟΤΩΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ.

Η αγάπη ξεκινάει από μια αστραπή ηδονικής συμπάθειας, ουσιαστικοποιείται με την άπειρη τρυφερότητα και συντίθεται σε υπέρτατη λατρεία.


Ένας τέλειος γάμος είναι η ένωση δυο όντων που λατρεύονται απόλυτα. Στην αγάπη δεν υπάρχουν σχέδια ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί. Αν εσύ κάνεις σχέδια και υπολογισμούς, είναι γιατί δεν είσαι ερωτευμένος. Στοχάσου πριν κάνεις το μεγάλο βήμα. Πραγματικά είσαι ερωτευμένος; Πρόσεξε την αυταπάτη της επιθυμίας. ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΤΟΤΕ Η ΦΟΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. 

Ατένισε τα μάτια του όντος που λατρεύεις, εξαφανίσου στην μακαριότητα των ματιών του, όμως αν θέλεις να είσαι ευτυχής, μην αφήσεις να σε παρασύρει η επιθυμία. 


Μη συγχέεις ερωτευμένε άνθρωπε την αγάπη με το πάθος. Αυτοαναλύσου βαθιά. Επείγει να ξέρεις αν αυτή σου ανήκει πνευματικά.

Η μοιχεία είναι το απάνθρωπο αποτέλεσμα της έλλειψης αγάπης. Η γυναίκα η πραγματικά ερωτευμένη θα προτιμούσε τον θάνατο παρά την μοιχεία. Ο άντρας που μοιχεύει δεν είναι ερωτευμένος.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΘΕΙΚΗ. Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΘΕΑ - ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ.


Σαμαέλ Αούν Βεόρ, από το βιβλίο του με τίτλο: Ο Τέλειος Γάμος.