Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΠΙΛΟΓΗ


Με τα παρακάτω παραδείγματα, θα ήθελα να ρίξω μια σταγόνα φως που μου αναλογεί, επάνω σε αυτό που ονομάζεται ΕΠΙΛΟΓΗ. 

Ακούμε για ανθρώπους που κάνανε λέει στην ζωή τους ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, και αυτό είναι αναληθές δεν υπάρχει, γιατί ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ άνθρωπος δεν ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΟΤΕ. Δεν το έχει ανάγκη, δεν το χρειάζεται.

Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ άνθρωπος είναι που ΕΠΙΛΕΓΕΙ. Γιατί βρίσκεται ταυτισμένος με αυτά που θέλει, και κάτω από την επιρροή των ελαττωμάτων.

Για αυτό λέγεται ΕΠΙΛΟΓΗ, γιατί κάποιος ΕΠΙΛΕΓΕΙ ανάμεσα σε δυο αντίθετα μέρη. Όμως τα δύο αντίθετα μέρη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το ελάττωμα, το εγώ, είναι που κάνει αυτόν τον διαχωρισμό, αυτήν την διάσπαση, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: να παραμείνει ζωντανό.

Αυτός που ΕΙΝΑΙ σίγουρος για τον δρόμο που ο Θεϊκός του Πατέρας θέλησε να βαδίσει δεν αμφιταλαντεύεται, δεν κλονίζεται η πίστη του, και γι' αυτό δεν επιλέγει ποτέ.

Αν αρχίσουμε να στρέφουμε την προσοχή μας επάνω μας, μέσα μας, παρατηρώντας τον Πατέρα και την Μητέρα μας που είναι η συνείδηση μας, η ίδια η ζωή μέσα μας, τότε θα δούμε ότι Αυτοί δεν ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ανάμεσα σε δύο αντίθετα, όπως για παράδειγμα, ανάμεσα στην ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και την ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ, ανάμεσα στο ΕΙΝΑΙ και το ΕΓΩ, ανάμεσα στο ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ, ανάμεσα στην ΕΥΤΥΧΙΑ και την ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ανάμεσα στην ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΨΕΜΑ, ανάμεσα στην ΕΠΙΤΥΧΙΑ και την ΑΠΟΤΥΧΙΑ ανάμεσα στον ΘΡΙΑΜΒΟ και την ΗΤΤΑ, κλπ.

Γιατί ο Πατέρας και η Μητέρα μας είναι η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, του ΕΙΝΑΙ, του ΚΑΛΟΥ, της ΕΥΤΥΧΙΑΣ, της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, και του ΘΡΙΑΜΒΟΥ, κλπ. Έ
χουν ενσωματωμένες, και αφυπνισμένες πάνω τους, όλες της ΧΑΡΕΣ όλες τις ΕΞΟΥΣΙΕΣ όλες τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, και για αυτό δεν ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΟΤΕ.